Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Ayva Tatlısı Tarifi

 
 
Ayva Tatlısı Tarifi
 
 


Malzemeler
  • 3 adet ayva
  • 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker (yarım çay bardağından biraz az)
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 4-5 adet karanfil
  • 1 su bardağına yakın su
  • Yarım limon(ayvaların kararmaması için)
Süslemek için:
  • Kaymak
  • Antep fıstığı
Hazırlanışı
-Derince bir kaseyi su ile doldurup, limon suyu sıkın. Sırasıyla ayvaları ortadan ikiye kesip içlerini temizleyip kabuğunu soyarak kararmaması için limonlu suya bırakın. Bu sırada çekirdeklerini de bir kasede biriktirin.
-Bütün ayvalar temizlendiğinde pişirme kabının içerisine iç kısımları üstte kalacak şekilde ayvaları yerleştirin. Her ayvanın üzerine 1 kahve fincanı şeker ekleyin. Tarçın çubuğunu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini de tencereye ilave edin. Çekirdekler ayvalara rengini verecektir. Son olarak 1 su bardağına yakın miktarda suyu da ekleyerek kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
-Kaynadıktan sonra altını kısıp ayvalar yumuşayıp, renk değiştirene kadar pişirmeye devam edin, yaklaşık olarak 1-1,5 saat sürecektir.
-Ayvalar piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın, soğudukça daha da kızaracaktır.
-Servis yaparken üzerine kalan şerbetinden 1′er kaşık gezdirip, kaymak ve fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
-Afiyet olsun.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen