Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Freitag, 28. Dezember 2012


Baharatlı Fırın Patatesbaharatli patates




Malzemeler

  • 2-3 adet orta boy patates
  • ½ küçük paket krema
  • 1 tutam biberiye
  • ½ tatlı kaşığı pul biber
  • 1 diş sarımsak(ezilmiş)
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kabı yağlamak için sıvı yağ
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Patateslerimizi soyalım, dilimleyelim (kalınlığı 3-4 mm olsun). Tüm malzememizi yağ hariç patateslerimizle harmanyalım.1-2 saat buzdolabında bekletin(sosu çekmesi için). Pişirme kabımızı yağlayalım.Patateslerimizi fırın kabına yayalım.
170-200 derecelik fırında üzerine alüminyum folyo ile kapattığımız patateslerimizi pişirelim. Suyunu çekmeye yakın, folyoyu açıp üstünü kızartabilirsiniz.
Not: Servis için öneri, et yemekleriniz…Biberiye ,kekiğe benzer bir baharat,arzu ederseniz diş kekikle de deneyebilirsiniz.
Bu tarifi yaparken Sevgili Özlem Ay’ın tarifinden esinlendim, fikir verdiği için yüreğine ve paylaşımına teşekkür ederim.
http://www.nefisyemektarifleri.com/kremali-patates/
Afiyet olsun.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen