Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012

Barbunya Pilaki


 
Malzemeler
yarım kilo kuru barbunya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet patates
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
yarım çorba kaşığı salça
1 baş sarımsak
Tuz

Yapılışı
Barbunyayı bir gece önceden suda bekletelim. Bol su ile yıkayalım. Tenceremize zeytinyağını koyalım soğanları yemeklik doğrayalım, pembeleşene kadar kavuralım.
Sonra küp küp doğradığımız havucu ve barbunyayı, salçayı, şekeri ve tuzu ekleyelim. Bir müddet beraber kavuralım. Patatesleri havuçlar gibi doğrayalım ve ilave edelim. Suyunu ilave ederek kısık ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ateşten aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydonozu gezdirelim ve soğuk servis edelim.
Afiyet olsun..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen