Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Freitag, 28. Dezember 2012


Beşamel Soslu Makarna



Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • Kaşar Peyniri
Beşamel sos için
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • tuz

Hazırlanışı

İlk olarak makarnaları haşlayın, tuz eklemeyi unutmayın. Ancak tam olarak pişmeden alın ve suyunu süzerek soğuk sudan geçirin. Daha sonra beşamel sosu hazırlayalım. Tereyağını minik bir tencerede eritin ve unu ekleyerek unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü ilave edin ve iyice karıştırın (topaklaşmasın). Mikser kullanabilirsiniz. Son olarakta yumurtayı kırın ve tuzunu ekleyip onu da mikser ile iyice karıştırın ve sos pişene kadar karıştırın. Isıya dayanıklı bir kaba (ben borcam kullandım) makarnaları dökün ve beşamel sosu üzerine dökerek iyice harmanlayın. Makarnaların üzerine bolca kaşar peyniri rendeleyin ve 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar bekletin. Afiyet olsun..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen