Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa // Meyveli Pasta Tarifleri // Balkabaklı Pasta Yorum Yazın

Balkabaklı Pasta

Yorum Yazın
Lezzetli ve doyurucuu bir pasta afiyet olsun.
Malzemeler
Kabak Püresi için,
Yarım kilo balkabağı
Bir su bardağı toz şeker
Keki için,
Dört adet yumurta
Bir su bardağı toz şeker
Bir buçuk su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı kabak püresi
Kreması için,
Yedi yemek kaşığı toz şeker
Üç yemek kaşığı un
Üç yemek kaşığı buğday nişastası
Bir adet yumurta sarısı
Üç su bardağı süt
Bir paket vanilya
Bir yemek kaşığı margarin
Üzeri için,
Bir paket krem şanti
Yarım su bardağı süt

Hazırlanışı
Bal kabağını orta büyüklükte doğrayın. Yayvan bir tencereye alıp üzerine toz şeker koyun. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Pişen kabağı soğuması için bekletin. Kabak soğuduktan sonra rondodan geçirip püre haline getirin.Kekini hazırlamak için toz şeker ve yumurtayı derin bir kaba alın. Köpürene kadar mikserle yüksek devirde çırpın. Un, kabak püresinin yarısı ve kabartma tozunu ilave edip kaşıkla karıştırın.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün. Daha önceden ısıtılmış yüz yetmiş beş derece fırında yaklaşık yirmi beş dakika pişirin.
Pişen keki fırından çıkarıp soğuması için oda sıcaklığında dinlendirin. Soğuyan keki yatay biçimde ortadan ikiye kesin. Kremasını hazırlamak için vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye koyun. Kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan indirmeden önce margarin ve vanilyayı ekleyip yeniden karıştırın. Muhallebiyi ocaktan indirip soğuması için bekletin. Pasta keklerini ılık sütle ıslatın. Alt katına hazırladığınız krema ve kabak püresini yarısını bıçak yardımıyla sürün. Kekin üst katını kapatın. Kalan kabak püresi ve kremayla pastanın üzerini sürün. Krem şantiyi bir bardak soğuk sütle hazırlayıp pastanın üzerini kaplayıp servis yapın. Afiyet olsun.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen