Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Cevizli Halka Tatlısı


Kaç Kişilik: 10-12 kişilik Hazırlama:1 saat Pişirme:35dk

Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta(1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
  • Ceviz
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
3 Su bardağı tozşeker ,3.5 su bardağı su kaynatılarak şerbet hazırlanır.Kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir ve beş dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
2 adet yumurtanın birinin sarısını hamurun üzerine sürmek için ayırıp ,yoğurt,margarin derin bir kapta karıştırılır.Azar azar un ilave edilir,kabartma tozu eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirilir.Hamur tezgahta 1 cm kalınlığında açılır ve çay bardağıyla kesilerek daireler oluşturulur.1 adet daire şeklindeki hamur alınır üzerine konacak ikinci parçanın ortası şişe kapağı ile kesilerek çıkartılır.Bu kısma ceviz parçası yerleştirilerek üzerine yumurta sarısı sürülür ,hamurlar hafif yağlanmış tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan sıcak hamur üzerine soğuk şerbet dökülür.Soğuduktan sonra servis edilir.Afiyet olsun.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen