Elmalı Şarlot Tarifi
)
- 5 adet elma
- 4 adet yumurta
- 200gr şeker
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 150 gr un
- pudra şekeri(üzeri için)
- Yarım su bardağı kırılmış ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın
Elmaları soyarak resimdeki gibi minik minik doğrayın. Derince bir kaba yumurtaları kırarak şeker ile birlikte iyice çırpın. Karışım kabarıp, köpük köpük olsun. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.Margarin ile yağlamış olduğunuz tepsinin tabanına elma dilimlerini yayın. Kırılmış cevizleri ve tarçını elmaların üzerine serpin. Kek hamurunu da en üste dökerek üzerini elmaların üzerini örtün. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun..
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen