Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012

Etli Bezelye Yemeği Tarifi


etli bezelye
 
 
Malzemeler
  • yarım kg bezelye
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz, sıvı yağ
Hazırlanışı
- soğanı yemeklik doğrayarak sıvı yağda hafifçe kavuralım.
-kuşbaşı doğranmış etleri de ekleyerek renkleri dönünceye kadar kavurmaya devam edelim.domates salçasını ve tuzunu ilave edelim.
-ardından küp küp doğranmış patatesleri, dilimlenmiş havucu ve bezelyeleri de ekleyelim ve biraz daha kavuralım.
-son olarak sebzelerin bir parmak üzerine çıkacak şekilde kaynar suyu da ekleyip yemeği pişmeye bırakalım.
- sebzeler yumuşadığında ocağın altını kapatalım.
afiyet osun…
 


 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen