Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Freitag, 28. Dezember 2012


Fesleğenli Domates Çorbası TarifiFesleğenli Domates Çorbası Tarifi




Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 800 gr olgun domates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı şeker(silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz(silme)
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • Taze çekilmiş karabiber
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 4-5 bardak su(veya sebze suyu, tavuk suyu)
  • Servis için kroton ekmek ve dil peyniri
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Domateslerinizin, bıçak yardımıyla dal bağlantılarını oyarak temizleyin, enine 1-1,5 cm dilimleyin. Fırın tepsinize veya cam fırın kabınıza dizin. Soğanlarınızı halka doğrayıp, halkalarına ayırın. Sarımsakları iri doğrayın. Domateslerin üzerine yerleştirin.
Kuru fesleğen, tuz ve şekeri serpiştirin. Zeytinyağınızı domateslerin üzerine ekleyin.
Fırınınızı 10 dk ısıtın, 40-45 dk fırında malzemelerinizi pişirin (ben mini fırında 180-200 derecede pişirdim).
Pişen malzemeleri çorba tencerenize alın, el ezicisinden geçirin. Ezilmiş malzemenize suyunuzu ekleyerek 1-2 taşım kaynatın karabiberini ekleyin, kroton ekmek ve dil peyniri ile servis yapın.
Not : Sofranızda benim gibi, saf domatesten yapılan ve unsuz, salçasız bir domates çorbası sunmak isterseniz bu tarif sizin için. Malzemeleri, fırında şeker ve tuzla karamelize etmek çorbaya kıvam kazandırıyor, su miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Fesleğen yerine taze kekik kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen