Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Freitag, 28. Dezember 2012


Fırında Kuzu Pirzolakuzu-pirzola-tarifi




Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 750 g kuzu pirzola
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay bardağı ılık su
  • 10-12 diş sarımsak
  • 4-5 adet arpacık soğan
  • Tuz
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Etimizi derin bir kaba alalım. Tuz, su, soğan ve sarımsak hariç diğer malzemelerle iyice karıştıralım. Bu işlemi 1 gün önceden yapar ve buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Eğer pişireceğiniz gün bu işlemi yapacaksanız soğan sarımsaklarımız da ekleyerek etimizi karıştıralım.Yayvan fırın kabımıza etlerimiz yayalım, ılık suyu ekleyelim. Üzerini folyo ile kapatıp 200 derecelik fırında alt katta 60-70 dk pişirelim(Fırın hızına göre değişebilir, kontrol edin). Tuzunu pişmeye yakın ekleyelim.
En son aşamada folyoyu alıp, hafif yağına bindirelim. Üstünü kızartalım (Bu aşamada fırınınızı kontrol ederek etlerinizin kurumasını önleyin).
Patates püresi ile servis yapın.
Afiyet olsun.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen