Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Freitag, 28. Dezember 2012


Fırında Sebzeli Çipura


Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama:20dk Pişirme:40dkFırında Sebzeli Çipura

Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 2 adet çipura
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • 2 adet Defne yaprağı ( Her bir balık için )
  • 2-3 adet taze yeşil Fesleğen ( Her bir balık için )
  • 1 diş Sarımsak ( Her bir balık için )
  • Tuz, Karabiber

Sosu için;
  • Tereyağı ve Zeytinyağı
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet kırmızı çarliston biber
  • 1 adet yeşil çarliston biber
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 diş ezilmiş Sarımsak
  • Tuz, Karabiber
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Öncelikle balıkları iyice yıkayıp üzerilerine çizik atıyoruz. Daha sonra önce içini daha sonrada özellikle çiziklerin içine girecek şekilde tuzlayıp kara biberliyoruz.
Daha sonra sosu hazırlıyoruz. Tavada göz kararı tereyağ ve zeytin yağını iyicene kızdırıp, önce havuç daha sonra soğan ve biberleri atıp hafifçe pişiriyoruz. Çok fazla öldürmeden, diri kalacak şekilde pişiriyoruz. Sonra üzerine tuz, karabiber ve sarımsağı atıp karıştırıp, altını kapatıyoruz.
Bu arada sosu dinlemeye aldıktan sonra, Balıkların içlerini açıp, 2 adet defne yaprağı, 2-3 taze fesleğen ve bir adet sarımsağı koyuyoruz. Daha sonra bir tutam tere yağını önce balığın içine, daha sonra da üzerine attığımız çiziklerin arasına koyuyoruz.
Borcamımızı alıp üzerine biraz zeytinyağı döküyoruz. . ( Ben borcam tercih ediyorum ama siz tepsi de kullanabilirsiniz. Borcam bulaşık makinesinde daha kolay yıkanıyor :) ) Soğuyan sosumuzu borcam üzerine döküyoruz . Biraz göz kararı su döküyoruz ki pişerken balık kurumasın. Daha sonra sosun üzerine balıklarımızı yerleştiriyoruz. Balıkların üzerilerine hafiften yağ gezdirip, hazırlıyoruz. En son olarak balıkların yanına çeri domates yada dilimlenmiş domates koyup önceden ısıtılmış 190 derece turbo fırında yaklaşık 30-40 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen