Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Kağıt Kebabı Tarifi



Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı salça
  • istediğiniz baharatlar
  • tuz
Üstü için;
  • Kaşar peyniri
Yapılışında kullanmak için:
  • Yeteri kadar yağlı kağıt
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
  En önce eti pişiriyoruz.Pişen ete kıyılmış soğanı ve sarmısağı ilave edip pişiriyoruz. Bezelyeleri ekleyip 5 dakika kadar soteliyoruz.
  Havuç ve patatesi kuşbaşı kesip kızartıyoruz.Etli bezelye karışımına salça ilave ediyoruz.Salça ve et karıştıktan sonra kızarmış patates ve havuçları ekliyoruz..Onların üstüne kuşbaşı kesilen domates ve biberleri ilave ediyoruz.Ateşin üstündeyken 2 dakika çevirip ocağı kapatıyoruz.Domates ve biber yağlı kağıdın içinde pişecek.
  Yağlı kağıdı kare tepsi kadar kesip ortasına etli harcı koyun.Onun üstüne de biraz kaşar peyniri serpip kağıdı paket haline getirin.Nasıl sarmak kolayınıza gelirse öyle sarın.Ben iki ucu birleştirip kenarına ufak bir üçgen yapıp sıkıca kıvırarak yaptım.(Yanlız olduğum için resimleri çekemedim:))Ya da harcı tam ortaya koyup 2 kenarı üst üste koyup zarf şeklinde de yapabilirsiniz.
   Sarma işlemleri bitince tepsinin içine değil de dışına koyarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.Pilavla ve közlenmiş biberle servis yapın.Sıcakken üstüne kıyılmış maydanoz da serpebilirsiniz.
NOT:Bu tarifi Oktay ustadan görüp yapmıştım evimde zevkle yenince uzun süredir yapıyorum.Yapımı kolay ve çok lezzetli.Herkese afiyet olsun.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen