Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Karadut Reçeli



Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 1 kg karadut
  • 1 kg toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Karadut yıkanır ve suyu süzülür. Bir tencerede üzerine toz şeker eklenerek 3-5 saat beklemeye bırakılır. Bu sürede şekerler yavaş yavaş erimeye başlar. Ardından tencere ocağa alınarak kaynatılır. Şerbeti reçel kıvamı almaya başlayıncaya kadar kaynatılır. Dutların erimemesi için çok uzun süre kaynatılması önerilmez (yaklaşık yarım saat). Ocaktan almaya yakın limon suyu da ilave edilir. Kaynar halde kavanoza boşaltılıp kapağını sıkıca kapatılır.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen