Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Freitag, 28. Dezember 2012


Kıymalı Mincili Pide



Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 4 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yoğururken alabildiği kadar ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harç :
  • 350 g kadar kıyma
  • 1 soğan
  • 1 domates rendesi
  • az domates salçası
  • maydanoz
  • tuz,karabiber,pul biber,az kimyon
Mincili harç :
  • 250 g minci (lor ya da peynir de olur)
Üzerleri için;
  • Yetecek kadar tereyağ
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Ilık süte şeker ekleyin ve mayayı da koyup 10 dk kabarmasını bekleyin. Unu alıp ortasını açın ve tüm hamur malzemelerini koyun ve yoğurun. Hamur ne sert olacak ne de çok cıvık olacak. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olmalı. Üstünü örtüp ılık bir ortamda 30 dk dinlendirin. Sonra 8 bezeye ayırın.Her birini servis tabağı büyüklüğünde merdane ile açın. (Açarken hafif hafif kayık şeklini veriyorum) İç harcını koyup (kıymalı harçtaki tüm malzemeler sotelenerek hazırlayacağınız şekilde) resimdeki gibi yanlarını kıvırın. Üzerlerine lezzet vermesi açısından tereyağ parçaları koyun. 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. İnce olduğundan çabuk pişecektir. Herkesin fırınına göre değiştiğinden süre vermiyorum. Afiyet olsun..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen