Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi




Yemek Tarifinin MalzemeleriNohutlu Mantı Çorbası Tarifi
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Tereyağı (isteğe göre sıvı yağ)
  • Nane, tuz
Mantısı için;
  • 2 su bardağı un
  • Tuz
  • Yeterince su
  • 100 gr kıyma
  • 1 küçük soğan
  • Karabiber, pul biber
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Un, tuz ve su ile hamur hazırlanarak dinlenmeye bırakılır (çok fazla sert olmayan bir hamur olacak). Kıymanın içerisine soğan rendelenir, tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Hamurdan 4 adet yumurta büyüklüğünde bezeler elde edilir ve her biri açılır. Oklava ile açılan ve kare olarak kesilen hamu­run ortasına hazırlanan kıymadan konularak küçük boh­çalar şeklinde kapanır. Benim kullandığım gibi kalıbınız varsa açtığınız hamuru kalıba serin, kıymaları koyduktan sonra üzerine bir kat daha hamur serin ve oklava ile üzerinden bir kaç kez geçerek kesilmelerini sağlayın. Eğer isterseniz mantıyı hazırlamak yerine hazır mantı da kullanabilirsiniz. Mantılar hazırlandıktan sonra tereyağı ile salça tencereye alınarak kavrulur ve kaynar su ilave edilir. Daha sonra mantılar tencereye alınır ve son olarak haşlanmış olan nohut eklenir. Mantılar yumuşayıp pişene kadar bekletilir( Mantının lapa olmamasına dikkat edilir). Üzerine nane dökülerek servis edilir. Afiyet olsun

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen