Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012

Pide Tarifi

kiymali-pide-tarifi
 
 
Malzemeler
Hamuru için ;
  • 1 adet yaş maya
  • 3 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
İçi için ;
  • 1 adet soğan
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • isteğe göre kırmızı ve kara biber
  • tuz
Üzeri için ;
  • yumurta sarısı
  • piştikten sonra üzerine sürmek için tereyağ
Hazırlanışı
- Ilık su içerisinde maya eritilir diğer malzemelerde eklenerek yumuşak kıvamda hamur elde edilir.
- Hamurun mayasının gelmesi için 1 saat dinlenmeye bırakılır.
- Bu arada soğan ve kıyma ile birlikte iç harcı hazırlanarak soğumaya bırakılır.
- Mayası helen hamurdan yumruk büyüklüğünde parça koparılır ve tezgaha biraz sıvı yağ dökülerek üzerinde el yordamı ile uzunlamasına açılır.
- Ortasına hazırlanan iç harçtan konarak tamamen kapatılır ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
- Kalan hamurda bu şekilde yapılır ve son olarak pidelerin üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede üstleri kızarana kadar pişirilir.
-Fırından alınan  pidelerin üzerine sıcakken tereyağ  (margarinde olabilir) sürülür.
-Afiyet olsun…

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen