Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Freitag, 28. Dezember 2012


Pilaska(pleska)Pilaska Tarifi



Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 600 gr pırasa
  • 2 su bardağı mısır unu(iri çekilmiş bulabilirseniz)
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3-4 damla limon suyu
  • Tuz
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Pırasalarınızı temizleyin,2-3 parmak eninde doğrayın.Yaklaşık 2 litre suda yumuşayıncaya kadar haşlayın,süzün fazla suyunu almak için sıkın.
Pırasalar haşlanırken hamuru hazırlayalım,mısır unu,un,salça ,1 bardak ılık su, zeytin yağ ve tuzu derin karıştırma kabına alın.En son karbonatı ekleyin,limon suyu ile kabartın.
Mikserinizin hamur karıştırma aparatı ile yüksek devirde,3 dk hamur özdeşleşinceye kadar karıştırın.
Hamuru 2ye bölün (Benim hamurum 680 gr oldu).Pişirme kabınızı 1-2 çorba kaşığı zeytin yağı ile yağlayın.Hamurun 1.yarısını parça parça elinizle bastırarak tepsiye yayın.Haşlanmış pırasaları harcın üstüne yayın.Diğer yarısına 1 bardak su ekleyerek mikserle çarparak hamuru kıvamını akışkan hale getirin.Pırasaların üstüne homojen şekilde akıtın.
200 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Not : Bu tarif Annemin halasından,halasının da annesinden öğrendiği orijinal tarif.Tarifin çıkış zamanı mikser kesin yoktu….Tarifi aldığım akrabam annemin “tarif ve ölçülerinde” olduğunu söylediği.Pilaska 4. kuşak olarak benim mutfağımda hayat buldu,afiyet olsun.
Tarifi daha değişik yapmak isterseniz, pırasalı börek için, http://www.nefisyemektarifleri.com/misir-unlu-pirasa-boregi/

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen