Prenses Tatlısı
Muhallebisi;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tane yumurta
Kakaolu sosu için;
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
Üstü için;
- Hindistan cevizi
Muhallebisi
için olan malzemeleri tencereye alıp karıştırın sonra ocağa koyun
kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 15 dakika mikserle çırpın.
İster bir tepsiye ister benim gibi kaselere koyun. Ama tepsiyi veya
kaseyi ıslatmalısınız yani suyu koyup fazla suyu atın üstüne muhallebiyi
dökün.Muhallebinin üstü sertleşene kadar bekleyin.
Kakaosu
için tereyağını bir tavaya koyun yağı eritin ısınınca ocağı kapatın
tereyağı eriyecektir, yanmasın. Oda ısısındaki tereyağına pudra şekeri,
kakao ve yumurtayı ekleyin. Mikserle çırpın. Muhallebinin üstüne yayın.
Buzdolabında donmasını bekleyin. Servis yaparken hindistan cevizi
serpin.
Not: Yumurta çiğ olacak ama kokusu hiç olmuyor zaten
beni bilenler yumurtayı sevmediğimi bilirler ama kokusuz olduğu için
severek yapıyorum ama çok sık olmamak şartıyla ne de olsa yumurta çiğ.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen