Pudingli Kek Tarifi
- 3 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kakaolu puding
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt
Kek çırpma kabınızda yumurta ve şekeri karışım beyazlaşana kadar çırpın. Daha sonra süt ve sıvıyağı ilave ederek 1 dakika kadar daha çırpın. Ayrı bir yerde karıştırdığınız un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu karışıma ilave ederek kek hamurunu hazırlayın. Yaklaşık 40×25 boyutlarındaki borcama dökerek önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırında pişirin.
Keki fırından aldıktan 5 dakika kadar sonra 1 su bardağı süt ile ıslatın.
4 su bardağı süt ile pişirdiğiniz iki paket pudingi kekin üzerine yayarak soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra buz dolabına kaldırabilirsiniz. Üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen