Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Sebzeli, Kuşbaşı Etli Güveç


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Hazırlama:20dk Pişirme:35dk


Yemek Tarifinin Malzemeleri
  •  500 gr kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  •  Sıvı yağ
  • Tuz, pul biber, karabiber
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Yemeklik doğradığımız soğanları sıvı yağda kavurun. Yeterince kavurduktan sonra küçük olarak doğranmış kuşbaşı etleri de ilave edin. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra doğrayın, aynı şekilde patates ve patlıcanı da küp küp doğradıktan sonra biberlerle birlikte kavurduğumuz etlerin üzerine ilave edin. Sarımsakları ve baharatları da ekledikten sonra bir su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve 3-5 dk kadar pişirin. İyice karıştırdıktan sonra küçük güveç kaplarına yerleştirin. Salçayı sıcak suda ezerek, sebzelerin üzerine gelecek kadar dökün. Güveçlerin üzerini  alüminyum folyo ile kapatarak fırın tepsisine yerleştirin ve 160derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin, kenarından pişip pişmediğini kontrol ederek süreyi duruma göre uzatabilirsiniz.
Not : Sebzeleri aynı şekilde hepsini çiğden harmanlayıp, kaplara doldurarak da pişirebilirsiniz. Ben kavurarak yapmayı tercih ediyorum.  Afiyet olsun.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen