Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Freitag, 28. Dezember 2012


Sebzeli Tavuklu Börek


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Hazırlama: 30dk Pişirme: 20dksebzeli tavuklu börek

Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 300 gram tavuk göğsü
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 yaprak feleğen
  • 1 adet domates
  • 3 yemek kaşığı tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı biber
  • 1 adet patates
  • 2 adet havuç
  • rendelenmiş kaşar
  • 2 diş sarımsak
Hamuru için:
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 4 veya 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için:
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Galeta unu
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Öncelikle tavuklar tuzu eklenip haşlanır,tavuğu ocağa koyduktan 15 dk sonra içine kabuğu soyulmuş havuç ve patateste eklenerek haşlamaya devam edilir. Havuçlar ve patates çok fazla haşlanmamalı çünkü rendelenecek. Tavuklar ve sebzeler haşlanınca soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra tavuklar didiklenir. Havuç, sarımsak ve patates üstüne rendelenir, domates, biberler ve fesleğende doğranıp tavuklara eklenir. En son tuz,karabiber, tatlı biber, 3 yemek kaşığı tavuk suyu, 3 kaşık sıvı yağda eklenip iyice karıştırılır. Hamuru için tavuk suyu, yağ ve un iyice yoğurulur, ele yapışmayana kadar yoğurulur. 15 – 20 dakika hamur bekletilir. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elimizde açarak içine tavuk harcını ve birer dilim kaşar koyup kenarlarını muska gibi kapatalım. En son yumurta ve yoğurdu çırpıp börekleri önce bu karışıma sonra galetaya bulayıp kızartalım. Afiyet olsun.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen