Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Şekerpare Tarifi 2




Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket margarin (125g)
  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamı)
(malzemelerin markasına ve unun kalitesine göre  un ölçüsü ve hatta şerbet ölçüsü değişiyor onun için tam birşey yazamadım)
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Toz fıstık, h.cevisi vs.
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbet 10 dk kadar kaynatılır en son limon suyu eklenir 5 dk daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Hamur icin; Un ve kabartma tozu ile vanilya bir kaba elenir (öncelikle 1,5 su bardağı unla başlanabilir). Ayrı bir kapta yumurta, margarin, sıvıyağ, irmik, pudra şekeri iyice karıştırılır. Daha sonra un yavaş yavaş eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yassı şekil verilir. (Tıpkı köfte yapar gibi). Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizilir. 170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Pişen şekerpareler başka bir tepsiye alınır ve ılık şerbet dökülür. Tepsinin üzeri kapatılır ve ılık fırına tekrar konulur. ( Fırının kapağını kapatmayın hamur olur) Soğuduktan sonra kapağı kapalı olarak bir gece dinlendirilir. Ara sıra kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen