SULTAN SARMASI
malzemeler;
*100 gr margarin
*1 su bardağı un
*1.5 su bardağı şeker
*hindistan cevizi
*vanilya
*1 kaşık nişasta
*5 su bardağı süt(1 kg)
Margarini eritip unu birazcık kavuruyoruz.Daha sonra sütü ve şekeri
karıştırıp ekliyoruz.vanilya ve pişmesine yakın nişastayı
ekliyoruz.Topaklanmaması için bütün karışımları ekleyince blendırdan
geçiriyorum.Mikserden daha iyi oluyor.Tepsimizin altını tamamen
hindistan cevizi ile kaplıyoruz.Muhallebiyi döküp üzerini tekrar
hindistan cevizi ile kaplıyoruz.Sıcaklığı gidince buzdolabına
kaldırıyoruz.1 saat dinlendikten sonra keserek rulolar
yapıyoruz(Akşamdan yapılırsa sarılması daha kolay oluyor.)AFİYET OLSUN..
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen