Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Tavuk Dolması Tarifi




Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü
  • Bir avuç bezelye
  • 1-2 adet havuç
  • 2 tane kırmızıbiber
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Tavuk baharatı, tuz, karabiber
Sos için:
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Sıvı yağ
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Tavukgöğüslerini hafifçe dövün. Daha sonra her bir parçayı sandviç gibi ortadan ikiye kesin, en ucunu kesmeyin.
Bir kâsede tavuk baharatını bir kaşık sıvı yağla karıştırıp tavuk etlerine iyice sürün.
Baharatladığınız etin içine kaşar rendesi ve hazırladığınız garnitür den koyun. Açılmasını önlemek için kenarlarını büyük kürdanlar ile tutturun
Hazırladığınız dolmaları tavada önlü arkalı iyice kızartın.
Kızarttığınız tavukları borcama sıralayın. İç malzemeniz arttıysa yanlarına koyun.
Sos için ayrı bir tavada salça ve domates rendesini sıvı yağda kavurup üzerine 1-1,5 bardak su koyun. Sos kaynayınca tavukların üzerine dökün fırında (200 derecede) suyunu hafif çekene kadar pişirin.
İç harcı için: küp doğradığınız havuçları ve bezelyeleri haşlayın (veya hazır konserve garnitür kullanın)
Haşladığınız havuç ve bezelyeyi bir kaba alın üzerine doğradığınız kırmızıbiberleri, tuz ve karabiberini  ekleyip karıştırın.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen