Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Tepsi Böreği Tarifi


 
 

Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 3 yufka
  • 2 adet patates
  • Yarım kalıp taze peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Öncelikle bir kapta su, süt, yumurta ve yağ karışımını çırpalım. Patatesleri haşlayıp püre haline getirelim,içine peyniri ufalayıp çatalla iyice ezelim, tuzunu ve karabiberini ekleyip en son maydanozları koyup karıştıralım. Daha sonra bir yufka alıp yağlanmış tepsiye kenarları dışta kalacak şekilde serelim. Üstüne 2 – 3 kepçe kadar sütlü karışımdan dökelim. Üstüne bir yufkayı tiftik tiftik yapıp serelim daha sonrada peynirli patatesli karışımı yufkaya yayalım. Karışımı koyduktan sonra yufkanın kenarlarından sarkan kısımları kapatalım. En üste kalan sütlü karışımı döküp 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen