Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Freitag, 28. Dezember 2012


Üç İki Bir Poğaçası


Kaç Kişilik: 8-10 kişilik Hazırlama:15dk Pişirme:30dkÜç İki Bir Poğaçası Tarifi

Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (ben ayçiçek yağı kullandım)
  • Alabildiği kadar un (kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak bir hamur olacak)
  • Poğacaları bulamak için galete unu(bir su bardağı kadar)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
İç Harcı için:
  • Peynirli Harç: Bir kase beyaz peynir (rendelenmiş )ve ince kıyılmış maydanoz
  • Kıymalı Harç: Bir su bardağı orta yağlı kıyma, orta boy kuru soğan, tuz,karabiber, bir yemek kaşığı zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Önce tavaya yağı alalım. yemeklik doğradığımız soğanı tavada kavuralım.Üzerine kıymayı ilave edelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım.Kıyma kavrulunca ateşten alıp, ince kıyılmış maydanozu ilave edelim.Soğumaya bırakalım. Hamur için kullanılacak malzemeleri karıştıralım. Unu azar azar ilave edersek kıvamını ayarlamak daha kolay olacaktır. kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur elde edince un ilavesini bırakalım. İster hiç dinlendirmeden isterseniz 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra cevizden biraz büyük hamur alalım. daire şeklinde genişletelim.İç harcını koyup, kapatalım. Şekil verelim. poğacayı yayvan bir kaba koyduğumuz galeta ununa her yerini bulayarak tepsiyi yağlamadan ya da yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.200 dereceye ısıttığımız fırında pişirelim.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen