Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Freitag, 28. Dezember 2012


Zeytinyağlı kerevizzeytinyağlı kreviz yemeği



Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 3 tane kereviz
  • 2 tane havuç
  • 2 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 avuç bezelye
  • 1 limon
  • 2 portakal
  • Dereotu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
İç harcı:
Zeytin yağında önce soğanları sonra küp doğradığınız patatesleri ve havuçları kavurun en son bir avuç kadar bezelyeyi, tuzunu ve dereotunu ilave edin.
- Bıçak veya kaşık yardımıyla oyduğunuz kerevizlerin içine hazırladığınız iç harcı koyup, tencereye sıralayın. Üzerine bir limon, 2 portakal suyu sıkın, suyunu, z.yağını, tuzunu koyun. Düdüklüde 15 dakika pişirin.(yemeğin suyu kerevizlerin yarısına yakın olsun)
Normal tencerede pişirirken kerevizlerin hizasına kadar su koyun.
Not: kerevizin içinden çıkan parçaları, tencerenin yanındaki boşluklara  koyabilirsiniz, yada kalan iç harçla beraber ayrı bir tencerede yemek olarak pişirebilirsiniz..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen