Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Donnerstag, 27. Dezember 2012


Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav


Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav
Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 1 patlıcan
  • 1 küçük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz, Yenibahar, Nane
  • 1 buçuk su bardağı su
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dk kadar bekletin. Daha sonra suyunu süzüp iyice kurulayın. 1 kahve fincanı zeytinyağında kızartın. Üzerine rendelenmiş soğanı ve incecik doğranmış sarımsağı ilave edip çevirin. Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ekleyin, karıştırıp tuz, nane ve yenibaharı da ekleyin. Bir buçuk su bardağı suyu da ilave edin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Pilav ılıyınca servis edin. Afiyet olsun…

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen