Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav
- 1 patlıcan
- 1 küçük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz, Yenibahar, Nane
- 1 buçuk su bardağı su
Patlıcanları
alacalı soyup küçük küpler şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dk kadar
bekletin. Daha sonra suyunu süzüp iyice kurulayın. 1 kahve fincanı
zeytinyağında kızartın. Üzerine rendelenmiş soğanı ve incecik doğranmış
sarımsağı ilave edip çevirin. Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci
ekleyin, karıştırıp tuz, nane ve yenibaharı da ekleyin. Bir buçuk su
bardağı suyu da ilave edin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Pilav
ılıyınca servis edin. Afiyet olsun…
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen