Ayva Tatlısı Tarifi
Malzemeler
- 3 adet ayva
- 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker (yarım çay bardağından biraz az)
- 1 adet tarçın çubuğu
- 4-5 adet karanfil
- 1 su bardağına yakın su
- Yarım limon(ayvaların kararmaması için)
- Kaymak
- Antep fıstığı
-Derince bir kaseyi su ile doldurup, limon suyu sıkın. Sırasıyla ayvaları ortadan ikiye kesip içlerini temizleyip kabuğunu soyarak kararmaması için limonlu suya bırakın. Bu sırada çekirdeklerini de bir kasede biriktirin.
-Bütün ayvalar temizlendiğinde pişirme kabının içerisine iç kısımları üstte kalacak şekilde ayvaları yerleştirin. Her ayvanın üzerine 1 kahve fincanı şeker ekleyin. Tarçın çubuğunu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini de tencereye ilave edin. Çekirdekler ayvalara rengini verecektir. Son olarak 1 su bardağına yakın miktarda suyu da ekleyerek kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
-Kaynadıktan sonra altını kısıp ayvalar yumuşayıp, renk değiştirene kadar pişirmeye devam edin, yaklaşık olarak 1-1,5 saat sürecektir.
-Ayvalar piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın, soğudukça daha da kızaracaktır.
-Servis yaparken üzerine kalan şerbetinden 1′er kaşık gezdirip, kaymak ve fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
-Afiyet olsun.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen