Zeytinyağlı kereviz
- 3 tane kereviz
- 2 tane havuç
- 2 tane patates
- 1 tane kuru soğan
- 1 avuç bezelye
- 1 limon
- 2 portakal
- Dereotu
- Zeytinyağı
- Tuz
İç harcı:
Zeytin yağında önce soğanları sonra küp doğradığınız patatesleri ve havuçları kavurun en son bir avuç kadar bezelyeyi, tuzunu ve dereotunu ilave edin.
- Bıçak veya kaşık yardımıyla oyduğunuz kerevizlerin içine hazırladığınız iç harcı koyup, tencereye sıralayın. Üzerine bir limon, 2 portakal suyu sıkın, suyunu, z.yağını, tuzunu koyun. Düdüklüde 15 dakika pişirin.(yemeğin suyu kerevizlerin yarısına yakın olsun)
Normal tencerede pişirirken kerevizlerin hizasına kadar su koyun.
Not: kerevizin içinden çıkan parçaları, tencerenin yanındaki boşluklara koyabilirsiniz, yada kalan iç harçla beraber ayrı bir tencerede yemek olarak pişirebilirsiniz..
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen