Elmalı Kup
- 4 adet elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz içi
- 3 yemek kaşığı margarin
- 3 Türk kahvesi fincanı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Elmaların kabuklarını soyarak rendeleyin. Teflon bir tavaya ya da tencereye alarak üzerine şekeri ilave edin ve 5-6 dakika kadar kaynatın. Ceviz ve tarçını ekleyerek 2 dakika kadar daha ocakta tutun sonra kuplara paylaştırın.
Muhallebisini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Tencereye margarini alarak eritin, unu ilave ederek kavurun ve ardından şekeri ve sütü ilave ederek iyice çırpın. Topaklanmasın diye mikser ile çırpabilirsiniz. Karışımı koyulaşık kaynayana kadar karıştırın. Ocaktan almadan önce vanilyayı ilave edin ve altını kapatın.
Hazırlamış olduğunuz muhallebiyi de kuplara paylaştırın ve soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen