Şambali Tatlısı
- 3 su bardağı irmik
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Fıstık veya badem
- 4 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
Derin bir kapta yoğurt ve şekeri çırpın, üzerine irmik, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edin, iyice karıştırın. Karışımı yağladığınız fırın tepsisine boşaltın (elinizi yağlayıp üzerini düzeltin).Hamurun üzerine fıstık veya badem sıralayın. 170 derecede ( 40 dakika)kızarana kadar pişirin. Tepsi fırından çıktıktan sonra dilimleyin, üzerine soğuk şerbet dökün, bir tepsi ile üzerini kapatıp şurubu çekmesini bekleyin.(tatlı sıcak şerbet soğuk olacak)
En az 12 saat sonra servis yapın. Şerbet için 4 su bardağı suya 5 su bardağı şeker ilave edin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirin, soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen