Kumru Poğaça Tarifi
Hamuru için;
- 1 çorba kaşığı kuru maya ya da 42 gramlık yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram margarin(oda ısısında) veya tereyağı
- 4,5 – 5 bardak un
Üstü için;
- 1 adet yumurta sarısı ve bolca susam
Hazırlanışı
Ilık
sütün içinde bir tatlı kaşığı şeker ve mayayı eritiyoruz.Kabarınca
hamur için olan malzemeleri bir yere alıp iyice özleşene kadar
yoğuruyoruz.Unu azar azar ilave edin ki hamur sert olmasın.
Tezgah üstünde iyice yoğrulduktan sonra sıcak bir yerde 40 dakika mayalanmaya bırakın.
Tezgah üstünde iyice yoğrulduktan sonra sıcak bir yerde 40 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan yumurta kadar hamur koparıp oval şekil verin.Üstlerine yumurta sarısı sürüp bolca sussam serpin.
15
dakika kadar mayalandırıp 200 derece de kızarana kadar pişirin.Fırından
çıkınca üstüne havlu kağıt serip su serpin bu işlem poğaçanın pamuk
gibi yumuşacık olmasını sağlayacaktır.
Afiyet olsun…
Afiyet olsun…
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen