Kiremette Palamut
- 1 adet palamut
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet biber
- 1 orta boy domates
- Tuz,karabiber,kekik
- Tereyağı
- Zeytinyağı
Palamutu balıkçımıza temizletirken 4′e bölmesini isteyin, daha sonra tertemiz yıkayın 4′e böldürdüğümüz palamutumuzun kalan iskeletlerini de temizleyin. Daha sonra kiremitten olan tabağımızın en altına biraz biber, sarımsak, halka halka doğradığımız soğanları ve azıcık domates ile zemini hazırlayın. Hazırladığımız zeminin üzerine palamutlarımızı yerleştirin. Yine üzerine halka halka soğan, sarımsak, kekik , tuz ve karabiberi ekleyin azıcık zeytinyağı ve 2-3 küp şeklinde tereyağını ekleyin. kiremiti alüminyum folyo ile sarıp 180 derece de önceden ısıttığımız fırına yerleştirin. Yaklaşık 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen