Ispanak Yemeği Tarifi
Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- yarım çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- tuz, karabiber, pul biber
Başlangıç olarak ıspanakları temizleyelim. Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ilave edelim. Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım. Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim. 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim. Yanında yoğurtla servis edelim, afiyet olsun…
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen