Islak Kurabiye Tarifi
1 paket margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
aldığı kadar un
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı su
Üzeri İçin;
Hindistan Cevizi
Dövülmüş Antep Fıstığı
Dövülmüş Antep Fıstığı
Yumuşamış
margarin, şeker, yumurta, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve aldığı
kadar unu bir kapta yoğurun ve kurabiye hamurunu hazırlayın.
Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde (dilerseniz biraz daha büyük olabilir
ama pişince yayılıyorlar) hamurlar kopararak şekillendirip tepsiye
dizin. 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Kurabiyeleriniz
pişerken derince bir kapa şeker ve suyu koyun ve şekerin tamamen
erimesini sağlayana kadar karıştırın. NOT: Şerbet kaynatılmıyor soğuk su
ile şeker karıştırılıyor sadece.
Fırından
çıkan sıcak kurabiyeleri şerbete batırın 5-6 sn kadar ısladıktan
(dağılmadan almalısınız)sonra üst kısmını hindistan cevizi ve antep
fıstığı karışımına batırın. Bir tepsiye dizin. Üzerini kapatırsanız
hemen kurumazlar.
Ben sadece hindistan cevizi kullandım siz de kendi tercihlerinize göre düzenleyebilirsiniz.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen