Sarımsaklı Ekmek
- 3- 3,5 çorba kaşığı parmesan peyniri(rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı(oda sıcaklığında)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 2 diş sarımsak (dövülmüş)
- Baget ekmek(5-6 dilim)
Küçük bir kase içerisinde tüm malzemenizi karıştırın, bıçak yardımı ile 1 cm dilimlenmiş baget ekmeklerinizin üzerine ince şekilde sürün. Ekmeklerinizi, fırında üstleri hafif kızarıncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın.
Servis önerisi: Domates Çorbası, afiyet olsun..
Not :Parmesan peyniri, sert ve sarı renkli bir çeşit İtalyan peyniridir, kendine has tadı ve kokusu ile tarife çok yakışıyor.
Baget ekmeği 1 gün beklemiş olarak kullanırsanız, ekmeklerinizi daha keyifle tüketirsiniz.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen