Çığırtma
- 4 tane ince uzun patlıcan
- 7-8 tane yeşil biber
- 5-6 diş sarımsak
- 2 tane domates
- Zeytinyağı
- Tuz
-Patlıcanları yıkayın, alacalı soyup tuzlu suda 5-10 dakika bekletin
-Patlıcanların suyunu sıkıp kuruladıktan sonra helezon şeklinde kesin.
-Biberlerin saplarını kesin uzunsa ortadan ikiye bölün.
-Tavaya sıvı yağ koyup patlıcanları ve biberleri önlü arkalı bütün olarak kızartın.(patlıcanların bir yüzü kızardıktan sonra aralarına biberleri koyun)
-Üzerine küp küp doğradığınız domatesleri ve sarımsakları ekleyin. Tuzunu da koyup, tavanın kapağını kapatın. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. soğuyunca servis yapın.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen