Sade Bulgur Pilavı Tarifi
- 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 kaşık tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası (veya 1 adet rendelenmiş domates)
- 1 adet kuru soğan
- 2.5 su bardağı kadar kaynar su (et veya tavuk suyu ile karıştırırsanız daha iyi olur.)
- tuz, karabiber, pul biber
- soğanı ince yemeklik doğrayarak yağlarla beraber kavuralım.
- domates salçasını ve baharatları ekleyelim.
- kaynar suyu da ilave ettikten sonra bulguru yıkayıp ekleyelim.Dilerseniz bu aşamada 1 avuç kadar haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz.
- tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirip altını kapatalım.
- kapağı kapalı şekilde 15 dakika kadar dinlendirelim.
- yanında cacık ile servis ederseniz harika olur, afiyet olsun
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen