Krem Şantili Poğaça Tarifi
- Yarım pkt margarin ya da tereyağı
- 4-5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz krem şanti
- 2 yumurta (1′nin akı çökeleğin içine)
- 2 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri: Yumurta sarısı, çörek otu ve susam
Yumurta, süt, margarin, sıvıyağ ve toz şanti bir kaba alıp iyice karıştıralım. İçine tuz, kabartma tozu ve elenmiş unu kontrollü bir şekilde ilave edelim. Hamuru iyice yoğuralım. İçi için maydanozu ince kıyalım. İçine çökeleği, maydanozu, 1 yumurta akını birazda tuz – karabiber ekleyip karıştıralım.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparalım. Elimizle şekil verip içine harçtan koyalım. Ağzını büzerek elimizle kapatalım. Sonra ters çevirip kapattığımız tarafı alta getirelim. Yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otu ve susamla da süsleyelim.
Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 ‘C de yaklaşık 30-35 dk kadar yani kızarana kadar pişirelim.
Poğaçalarımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun…
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen