Mayalı Kayık Poğaça
Hamuru İçin;
- 1,5 su bardağı ılık süt(isteyen su ve süt karışımı kullanabilir)
- 2 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet yumurta(akı hamura,sarısı üstüne)
- Aldığı kadar un
Arasına;
- 75 gram erimiş margarin
İçi için;
- Beyaz peynir ve maydanoz karışımı
Hazırlanışı
Ilık
sütün içine maya ve şekeri alıp kabarmasını bekleyin. Biraz unla kalan
hamur malzemelerini bir kaba alın. Kabaran mayayı üstlerine dökün.
Hamur elinize yapıştıkça un ilave edin. Hamuru iyice yoğurun.
Bekletmeden
tezgaha alın. 4 Parçaya bölün. İlk parçaya un serpip çok ince olmayacak
şekilde açın ve margarini sürün. İkinci hamuru da unla açın ve arasına
yağ sürün. İki hamuru üst üste koyun. Yağ katılaşırken diğer hamura da
aynı işlemi uygulayın. Eğer erken sararsanız yağ içinden akacaktır. Açma
işlemleri biten iki katlı hamurları rulo şekli verip 10 dakika
buzdolabında bekletin.
Hamuru çıkarın ve iki parmak
genişliğinde kesin. Üstlerine elinizle basıp kat şeklini bozmadan çay
tabağı büyüklüğünde açın. İçine peynirli harcı koyup yanlarından kapatıp
ortasını açıp bırakın. O kayık şeklinde olacaktır. Yağlanmış tepsiye
dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün. 30 dakika mayalandırın. 170
derecede 20-25 dakika pişirin. Afiyet Olsun…
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen