Kağıt Kebabı Tarifi
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 adet biber
- 2 adet domates
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çorba kaşığı salça
- istediğiniz baharatlar
- tuz
Üstü için;
- Kaşar peyniri
Yapılışında kullanmak için:
- Yeteri kadar yağlı kağıt
En önce eti pişiriyoruz.Pişen ete kıyılmış soğanı ve sarmısağı ilave
edip pişiriyoruz. Bezelyeleri ekleyip 5 dakika kadar soteliyoruz.
Havuç ve patatesi kuşbaşı kesip kızartıyoruz.Etli bezelye karışımına
salça ilave ediyoruz.Salça ve et karıştıktan sonra kızarmış patates ve
havuçları ekliyoruz..Onların üstüne kuşbaşı kesilen domates ve biberleri
ilave ediyoruz.Ateşin üstündeyken 2 dakika çevirip ocağı
kapatıyoruz.Domates ve biber yağlı kağıdın içinde pişecek.
Yağlı kağıdı kare tepsi kadar kesip ortasına etli harcı koyun.Onun
üstüne de biraz kaşar peyniri serpip kağıdı paket haline getirin.Nasıl
sarmak kolayınıza gelirse öyle sarın.Ben iki ucu birleştirip kenarına
ufak bir üçgen yapıp sıkıca kıvırarak yaptım.(Yanlız olduğum için
resimleri çekemedim:))Ya da harcı tam ortaya koyup 2 kenarı üst üste
koyup zarf şeklinde de yapabilirsiniz.
Sarma işlemleri
bitince tepsinin içine değil de dışına koyarak önceden ısıtılmış 200
derecelik fırında 25 dakika pişirin.Pilavla ve közlenmiş biberle servis
yapın.Sıcakken üstüne kıyılmış maydanoz da serpebilirsiniz.
NOT:Bu
tarifi Oktay ustadan görüp yapmıştım evimde zevkle yenince uzun süredir
yapıyorum.Yapımı kolay ve çok lezzetli.Herkese afiyet olsun.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen