Belikırık Patlıcan Kebabı
- 4 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 500 gr kıyma
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 orta boy rendelenmiş soğan
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- 2 çorba kaşığı yağ
- Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
- 50 gr tereyağı
- 3 çorba kasığı sıvıyağ
- 1,5 çorba kaşığı domates salçası
- Bir miktar ılık su
- Tuz
-İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur.Dinlenmesi için buzdolabında bekletilir.
-Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenir.Aynı şekilde domatesler de dilimlenir.
-Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir.
- (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz. ) Hazırlanılan patlıcan ve domatesler tepsiye yerleştirilir.
-Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tereyağ ve sıvıyağ kızdırılır.Daha sonra salçası konularak karıştırılır, ardından patlıcanların üzerini kaplamayacak miktarda su ilave edilir.Tuzu konulur.Sosu piştikten sonra tepsiye ilave edilir.
-1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dak üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilir.Sonraki 20 dakikalık sürede folyosuz pişirilir.Servis yapılır.AFİYET OLSUN…
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen