Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi
- 1 bardak kısırlık bulgur
- 1 bardak ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 bardak un
- 1 kaşık salça
- 1 çay kaşığı kimyon,yeterince tuz.
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 3 çorba kaşığı tereyağı ve pul biber.
1 bardak kısırlık bulgurun üzerine 1 bardak ılık su dökülür ve 5 dak dinlendirilir.Bulgur kabarınca 5 dak.yoğurulur ve 1 adet yumurta,1 kaşık salça,1 çay kaşığı kimyon,yeterince tuz konur el soğuk su ile ıslatılarak 1 bardak un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur olana kadar 10 dk.yoğurulur.Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır.Kaynayan tuzlu suya azar azar atılır.Su mutlaka kaynıyor olmalıdır.Aksi takdirde köfteler hamur kalır.Yaklaşık yarım saat kaynadıktan sonra pişen köfteler bir kaba alınır.1 bardak yoğurda 3 diş sarmısak ezilerek katılır.köftelerin üzerine dökülür.3 çorba kaşığı tereyağ ,2 çorba kaşığı salça kavrulur ve köftelerin üzerine dökülür.Pul biberle süslenir.Sıcak olrak servis yapılır.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen