Brezilya İçli Köftesi (Coxinha)
İçi için:
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 zar şeklinde doğranmış domates
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 4 ince kıyılmış taze soğan
- 2 diş sarımsak rendesi
- ince kıyılmış maydanoz
- 1 kaşık zeytinyağı
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- bolca çekilmiş karabiber
Hamuru için:
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı süt
- Galeta unu
- Sıvı yağ
Tavuk
göğüsleri haşlanır, didiklenir. Doğranmış domates, taze soğan,
rendelenmiş havuç , sarımsak rendesi, ince kıyılmış maydonoz ,
didiklenmiş tavuk etleri bir kapta karıştırılır. Üzerlerine 1 yemek
kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı tavuk suyu ve tuz, karabiber
eklenir.Başka bir kaba un dökülür, ortası açılır ve soğumuş tavuk suyu
ile 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Hamur yapışmaz bir kıvama gelinceye
dek yoğurulur.
10 dakika bekletilir. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içerisinde tıpkı poğaça yapar gibi açılır. Ortasına malzeme konulur ve kenarları üste getirilerek bohça gibi katlanır. Bu işlemi yaparken hamurun yırtılmamasına ve tamamen kapalı olmasına özen gösterilmelidir. Hamurun şekli armuta benzemektedir.Başka bir kapta 1 yumurta 1 yemek kaşığı süt ile çırpılır. Bohça halindeki hamurlarımız önce bu karışıma batırılır ardından galeta ununa bulanarak kızmış yağda kızartılır.
10 dakika bekletilir. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içerisinde tıpkı poğaça yapar gibi açılır. Ortasına malzeme konulur ve kenarları üste getirilerek bohça gibi katlanır. Bu işlemi yaparken hamurun yırtılmamasına ve tamamen kapalı olmasına özen gösterilmelidir. Hamurun şekli armuta benzemektedir.Başka bir kapta 1 yumurta 1 yemek kaşığı süt ile çırpılır. Bohça halindeki hamurlarımız önce bu karışıma batırılır ardından galeta ununa bulanarak kızmış yağda kızartılır.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen