Şerbetli Gül Tatlısı
- 1 paket margarin
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası(tercih edilirse hamurun içine katılacak)
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
Bütün
malzemelerden kulak memesinden daha sert bir hamur elde edin. Hamuru
merdaneyle açın, çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar elde edin. 4 adet
çay bardağının ağzıyla kestiğiniz yuvarlak hamurları birbirlerinin
yarısı hizasında üst üste koyun, uçtan başlayarak yavaşça sarın ve tam
ortasından bıçakla ikiye kesin. Gül şeklini alan hamurların ortasına
ceviz koyun (isteğe bağlı). 170 derece fırında pişirin. Şerbeti biraz
ılık , sıcak tatlının üzerine dökün Fişinden çekilmiş fırında 5 dk.
şerbeti çekmesi için bekletin.
(TERCİHE BAĞLI OLARAK GIDA BOYASI KOYABİLİRSİNİZ BEN ÖYLE YAPTIM, GÖRSELLİĞİ MUHTEŞEM OLUYOR).
AFİYET OLSUN…
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen