Patates Mantısı Tarifi
Malzemeler
- Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin. Ezmek için çatal kullanabilirsiniz.
- Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin.İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içesisi oyuk olacak şekilde şekillendirin.
- Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarmısakları atarak karıştırın.
- Patateslerin oyuk kısımlarını yoğurt ile doldurun.
- Üzerine de yağda salça kızdırarak dökün. Afiyet olsun…
- 5-6 adet patates
- maydanoz
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin. Ezmek için çatal kullanabilirsiniz.
- Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin.İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içesisi oyuk olacak şekilde şekillendirin.
- Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarmısakları atarak karıştırın.
- Patateslerin oyuk kısımlarını yoğurt ile doldurun.
- Üzerine de yağda salça kızdırarak dökün. Afiyet olsun…
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen