Meyveli Tart
Kek için:
- 2 çay bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Vanilya, kabartma tozu
- Aldığı kadar un (hamur çok akışkan olacak şekilde)
Muhallebisi için:
- 2 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı şeker (tatlılığını ayarlayabilirsiniz)
Üzeri için:
- Şeftali, üzüm (veya istediğiniz meyve)
- Tart jölesi
Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır.süt,sıvıyağ,vanilya, kabartma tozu ve un eklenip akışkan bir hamur elde edilir.(resimdeki akışkanlık sizi aydınlatabilir)
Tart kalıbı sıvıyağla yağlanır ve kek hamuru kalıba dökülür.
180 derece fırında pişirilir (üzeri hafif kızarınca kürdanla kontrol edin),biraz soğuyunca kalıptan çıkarın.
Muhallebi
için süt,nişasta,un ve şeker karıştırılır ve pişirilir.ocaktan aldıktan
sonra kıvamı biraz koyu olursa 2-3 yemek kaşığı süt ekleyip kaşıkla
karıştırın açılır.
Muhallebiyi pişen kekin üzerine dökün.
Meyveleri dilimleyin ve muhallebinin üzerine dizin.
Tart
jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp meyvaların üzerine
dökün, bir süre sonra tartınız yenmeye hazırdır… Afiyet olsun…
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen