Pide Tarifi
Hamuru için ;
- 1 adet yaş maya
- 3 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un
- 1 adet soğan
- 300 gram kıyma
- 2 adet sivri biber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- isteğe göre kırmızı ve kara biber
- tuz
- yumurta sarısı
- piştikten sonra üzerine sürmek için tereyağ
- Ilık su içerisinde maya eritilir diğer malzemelerde eklenerek yumuşak kıvamda hamur elde edilir.
- Hamurun mayasının gelmesi için 1 saat dinlenmeye bırakılır.
- Bu arada soğan ve kıyma ile birlikte iç harcı hazırlanarak soğumaya bırakılır.
- Mayası helen hamurdan yumruk büyüklüğünde parça koparılır ve tezgaha biraz sıvı yağ dökülerek üzerinde el yordamı ile uzunlamasına açılır.
- Ortasına hazırlanan iç harçtan konarak tamamen kapatılır ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
- Kalan hamurda bu şekilde yapılır ve son olarak pidelerin üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede üstleri kızarana kadar pişirilir.
-Fırından alınan pidelerin üzerine sıcakken tereyağ (margarinde olabilir) sürülür.
-Afiyet olsun…
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen