Sultanin Mutfagi TV - Canli Yayin

Freitag, 28. Dezember 2012


biberli ekmek2Biberli Ekmek



Yemek Tarifinin Malzemeleri
Hamur için,
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 22 g yaş maya
  • 1su bardağı ılık su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 500 g un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç için:
  • 2-3 çorba kaşığı tepeleme iri çekilmiş biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay bardağı ceviz
  • 3/4 çay bardağı susam
  • Tuz
Hazırlanışta,
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Önce hamurumuzu hazırlayalım,yaş mayanızı ılık suda ezin,haşlanmış patatesi çatalla ezin.Yoğurma kabınıza tuz, sıvıyağ ve patatesi ekleyin.Un ve mayalı suyu azar azar ekleyerek ,hafif elinize yapışan bir hamur elde edin.1 saat sıcak bir ortamda mayalanmak üzere bekletin.
Üstü için,sıvıyağ ve ince yemeklik doğranmış soğanı hafifi kavurun,ateşten aldıktan sonra sıcak iken salça ,ceviz,kimyon ve susamı ekleyin,tuzunu ayarlayarak,iyice karıştırın.
Hazırlanışta,yarım çay bardağı sıvıyağı elinizi batırabileceğiniz geniş kaseye alın,hamurunuz parca parça kopartarak elinizi sürekli yağa batırarak,tepsinize yayın.Üzerine içinizi ekleyin.30 dk daha fırın tepsinde mayalandırın.
Isıttığınız 200-225 derecelik fırında alt üst pişirin.Ilık servis yapın,servis önerisi tavşan kanı demli çay..Afiyet olsun

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen